Om Bovieran

Bovierans bolig er et unikt boligkoncept for 55+, der står for erfaring, sikkerhed og socialt fællesskab.

Med den franske Riviera som inspirationskilde.


Allerede i 1989 fødtes grundidéen til Bovieran af entreprenøren Göran Mellberg, som var med til at bygge Gothenburg Medical Center – Europas største sygehus indenfor ortopædi. For at forkorte rehabiliteringen for eliteudøvere og andre opererede patienter blev disse tilbudt genoptræning ved den Franske Rivieras skønne klima.
Göran Mellberg begyndte tidligt at tænke på en anden gruppe som han værnede omsorg for: Sveriges seniorer.

Fra ide til virkelighed
Efter 35 år som storbygmester havde han set ”bristen" på seniorbosteder. Men for Mellberg handlede det om mere end at bygge flere og bedre bosteder. Han ville hente Rivieraens klima og skabe noget helt unikt.
Men det var først i 2007 at teknikken havde indhentet tanken. Da var de tryghedsskabende, sociale og økonomiske byggesten på plads.

I Sverige blev konceptet udviklet i perioden 2005-2007 og i 2009 kunne de første lejer flytte ind i Bovieran i Partille hvilket var historisk.

I 2013 begyndte samarbejdet med Balder, og fra januar 2015 er Bovieran AB et helejet datterselskab af Balder Group.

Atriumhaven også kaldet vinterhaven er Bovierans naturlige hjerte og mødested for fællesskab, afslapning og aktivitet i et behageligt miljø uden regn og sne.
Bovieran byder på idylliske omgivelser med eksotiske planter fra hele verden.

Alle Bovieran faciliteter er helt identiske. Ejendommen er bygget i u-form med en 1.600 kvm glasoverdækket atriumhave i midten.

Udviklingen af konceptet sker løbende.

Hundredvis af mennesker er flyttet ind i en Bovieran-lejlighed, hvor fællesskab og komfort altid er i fokus.
Ud over at nyde socialt samvær med venlige naboer, er der en række faciliteter og tilbud, såsom gæste lejligheder, lounges / siddepladser, køkken / banket faciliteter, til rådighed.

Danmark
Bovieran er patentbeskyttet i 22 EU-lande og i Norge. I 2017 indgik Bovieran Holding AB et samarbejde med danske Sjælsø Management og etablerede et dansk selskab, Bovieran Danmark A/S. Bovieran Danmark skal varetage Bovieran-konceptet i Danmark, så også danske seniorer i fremtiden kan glæde sig over en bolig, hvor fællesskab og tryghed altid vil være i fokus.

1. maj 2020 var den første forening, beliggende i Frederikssund, klar til indflytningen og flere følger efter de kommende år, dette kan følges på Bovierans hjemmeside www.bovieran.dk.

Konceptet er ens i hele Danmark, men boligerne størrelse og materialer ændres lidt fra byggeri til byggeri.

I Danmark er der 55 boliger i hver forening + 1 gæstebolig.
Flere Bovieran her i Danmark er her i 2024 blevet til for seniore fra 50+ men stadigvæk uden hjemmeboende børn.